TNO gecertificeerde machines voor stofvrij werken

Eibenstock doet er alles aan om u als eindgebruiker zo veilig en gezond mogelijk te laten werken. Steeds meer machines laten wij testen door TNO voor uw veiligheid. Uiteraard houden wij u via deze website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bekijk hier de TNO gecertificeerde Eibenstock machines.

Stofvrij werken

Inmiddels is iedereen op de hoogte gebracht dat fijnstof schadelijk is voor de gezondheid. De vele publicaties in vakbladen, nieuwsbrieven, informatie bulletins, sites , reclamefolders etc. hebben daar de afgelopen tijd toe bijgedragen. November 2013 is de inspectie SZW (voormalige Arbeidsinspectie) begonnen met controles en er zijn al forse boetes uitgedeeld. “Zichtbaar stof is foute boel”, aldus uitspraak SZW. Eibenstock heeft bij BG BAU in Duitsland veel machines laten testen die fijnstof kunnen veroorzaken. Voor de Nederlandse markt worden deze tests niet geaccepteerd, vandaar dat besloten is om een gedeelte van het assortiment bij TNO te laten keuren.

EIBENSTOCK BETONSLIJPERS GEVALIDEERD DOOR TNO

De betonslijper EBS 1802 (125 mm serie)en de betonslijper EBS 180H (180 mm serie) zijn recent door TNO getest en krijgen in de TNO Prestatietoets de hoogste beoordeling. Met beide machines kan gedurende een 8-urige werkdag stofvrij worden gewerkt. TNO: “Meer dan 15 kg betonstof in de stofzuiger en (veel) minder dan 0,075 mg/m3 (wettelijke grenswaarde respirabel kwarts) in de ademzone van de gebruiker”. En zeker niet onbelangrijk, gemakkelijk in gebruik !

TNO_innovation for life

Eibenstock TNO gecertificeerde machines
TNO stofvrij werken Eibenstock